П’ятниця, 19 квітня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

Про центр

image

Центр правової інформації Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого створено в 2009 р. з метою розширення можливостей вільного доступу громадян до інформації правового характеру шляхом повного розкриття фонду юридичної літератури та надання користувачам доступу до електронних ресурсів правового змісту.

Фонд друкованих видань Центру правової інформації містить понад 5 тис. примірників книжкових видань та близько 50 назв періодичних видань, представлених у відкритому доступі. Постійно оновлюються виставки нових надходжень, які експонуються у Центрі та доступні в електронному вигляді на сайті Бібліотеки.

image

Постійні користувачі Центру мають можливість замовити послугу з індивідуального інформування про нові надходження літератури.

Користувачам Центру надається  безкоштовний доступ до електронних інформаційних ресурсів:

-офіційних порталів органів влади - Президента України, Верховної Ради УкраїниКабінету Міністрів України;

-Інформаційно-правових систем - «Законодавство України», «ЛІГА:ЗАКОН» тощо.

Пріоритетним напрямом діяльності Центру є консультаційні та довідково-інформаційні послуги: 2000 консультацій та понад 1800 тематичних довідок щорічно надаються користувачам  із використанням електронних ресурсів Бібліотеки та відкритих інтернет-ресурсів.

При Центрі правової інформації з 2009 р. працює Громадська приймальня,  створена за сприяння Всеукраїнської спеціальної колегії з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю з метою надання безоплатної юридичної допомоги населенню. За час існування Громадської приймальні понад 2,5 тис. осіб отримали юридичні консультації фахівців інформаційно-юридичної служби «Альфа» з питань житлового, сімейного, цивільного, земельного права, проблем спадкування, нарахування пенсій.

   

Режим роботи Центру правової інформації:
понеділок – п’ятниця – з 9:00 до 20:00;
субота, неділя – з 10:00 до 18:00.
кожна четверта п’ятниця місяця –
санітарний день

 

Контактна інформація:
адреса: вул. Грушевського Михайла, 1, м . Київ
(2-й поверх, загальний читальний зал №1)
e-mail: cpi@nplu.org

телефон: 044-278-43-93

До уваги користувачів!


Центр правової інформації Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого надає вільний доступ до публікацій електронного наукового фахового видання «Форум права» 2018 р. № 5 і 2019 р. № 1 та можливість переглянути інші номери на веб-сайті журналу .

Адреса: вул. Грушевського Михайла, 1, м. Київ (2-й поверх, загальний читальний зал № 1)