П’ятниця, 3 травня 2024

Новини і події

Графік роботи

Четверта п'ятниця
кожного місяця –
санітарний день
(бібліотека не обслуговує користувачів).

 

             

Виставка Міжнародного фотопроєкту

«Історії в речах. Втечі та прибуття»

 

З 16 квітня 2024 року в Арт-галереї Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого (вул. Грушевського Михайла, 1) експонується виставка Міжнародного фотопроєкту  «Історії в речах. Втечі та прибуття».

Фотовиставка розкриває історії жінок, які через агресію росії проти України були змушені виїхати з рідних міст і відправитися в невідомість. 

Історії, розказані через призму речей, які вони взяли з собою – це про Батьківщину, втрату і трансформацію, про здатність знаходити ресурси й про силу бути.

Кожен експонат – це вікно в душу та історію, що залишилася позаду. Предмети, взяті з собою, не просто зберігають спогади, але й розповідають про непереможний дух та надію на краще майбутнє. Вони стали символом зв’язку з рідними стінами, з життям до війни.

Міжнародний фотопроєкт – не лише вшанування минулого, але й заклик до створення спільного майбутнього. Крім мистецької складової він передбачає також наукове дослідження історій втечі та досвіду життя на новому місці.

Виставка представляє роботи фотографів Адріяни Довгої, Марка Кьостера, Максима Козменка, Володимира Гуцула, Алли Бордянчук. Дизайнер виставки  – Іван Попович.

Ініціатор проєкту – ГО «Німецько-український діалог» (м. Ауґсбурґ), офіційні партнери в Україні – Львівська національна академія мистецтв,  ГО «Центр суспільних інновацій» та «Українсько-німецьке культурне товариство м.Чернівців». Проєкт реалізується за фінансової підтримки Федерального Міністерства закордонних справ Німеччини.

 

Термін експонування виставки: 16 квітня – 7 травня 2024 р.

понеділок – субота з 10:00 до 17:00, неділя – вихідний день.

Чекаємо за адресою: 

 вул. Грушевського Михайла, 1, Арт-галерея

 

Вхід вільний